Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2019. december 7. szombat, Ambrus

Galéria

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »

Megemlékezés Öveges József születésnapjáról

  Iskolánkban hagyomány, hogy november elején megemlékezünk névadónkról, Öveges Józsefről. A helyi művelődési házban lezajlott rendezvényen Horváth Ervinné munkaközösség vezető köszöntője után Mészáros Péter, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat megyei titkára, fizikatanár szórakoztatta látványos, tanulságos kísérletekkel a népes és hálás publikumot. 

 

Határtalanul 2019

 A Péri Öveges József Általános Iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul pályázat keretében 3 napos kiránduláson vettek részt a Felvidéken. Múltidéző túra a várak földjén című programsorozat során jártak a bősi erőműnél, Dévény, Fehérkő, Gímes, Nagytapolcsány várainál. Megismerkedtek Bős, Pozsony, Szentgyörgy, Nyitra, Selmecbánya nevezetességeivel. Megemlékeztek többek között Ady Endréről, Kodály Zoltánról, Mikszáth Kálmánról, a Rákóczi- szabdságharcról. A túrázók köszönik a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását.

"Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával".

Október 06.

Balatoni tábor 2019

Madarak és Fák Napja

Asztalitenisz verseny Győrben

 

 

 

 

 

 

Bakony

Ifjú Fizikusok és Fifikusok Találkozója

 Ifjú Fizikusok/Fifikusok Találkozója Péren

A Péri Öveges József Általános Iskola 2019.05.03-án rendezte meg hagyományos versenyét az Ifjú Fizikusok és Fifikusok Találkozóját. A 13 iskola 52 vállalkozó szellemű versenyzője 21. alkalommal mérhette össze tudását az Ifjú Fizikusok, 10. alkalommal az Ifjú Fifikusok Találkozóján. Az ifjú fizikusok kísérletelemzés és -bemutatás során, az ifjú fifikusok csapatversenyen mérték össze tudásukat.

 A kísérletbemutatás eredménye:

 1.Czeitlinger Bence Péri Öveges József Általános Iskola, Pér Felkészítő: Szelecz László

2. Pálfi Virág Kisfaludy Károly Általános Iskola, Tét Felkészítő: Kováts Zsuzsanna

3. Nagy Annabella Péri Öveges József Általános Iskola, Pér Felkészítő: Szelecz László

 Különdíjat kapott:

Fülöp Viktorné díj:Takó Tünde Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Tápszentmiklós Felkészítő: Szalai Erika

Pálfi Virág Kisfaludy Károly Általános Iskola, Tét                    Felkészítő: Kováts Zsuzsanna

A kísérletelemzés eredménye:

 1. Pálfi Virág Kisfaludy Károly Általános Iskola, Tét Felkészítő: Kováts Zsuzsanna

 2. Cseh Bálint Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola, GyőrFelkészítő: Kovacsics Berta

3.  Varga Benedek Radnóti Miklós Általános Iskola, Győr Felkészítő: Szalai Erika


A csapatverseny eredménye:

1. Pilinszky János Általános Iskola, Nyúl

Felkészítő:Szalai Erika

 2. Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Kisbajcs

Felkészítő: Szabó Miklós

 3. Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Tápszentmiklós

Felkészítő: Szalai Erika

 A hazai csapat (Sándorfi Luca, Nagy Júlia, Csete Ádám) az 5. helyen végzett.

A zsűrizés felelősségteljes feladatát Prof. Dr. Kovács László, Molnár László adjunktus, és Mészáros Péter, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat megyei titkára látta el.
 

Támogatóink:

Pér Község Önkormányzata

Győri Tankerületi Központ

Vill-Korr Hungária Kft

Viki Virágbolt, Pér

 

                                                                                        Szelecz László

                                                                                            igazgató

Mobility

Pályaorientációs nap az iskolában

 Pályaorientációs nap az iskolában

 

2019. március 25-én délelőtt a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban Csordás Adrienn ápolási igazgató asszony és munkatársai fogadták felső tagozatos diákjainkat és kísérőiket. A gyerekek információt kaptak arról, hogy hogyan működik, mekkora betegforgalmat bonyolít le a megyei kórház, miféle munkakörök léteznek az intézményben.

A tanulók megismerkedtek az elsősegélynyújtás, a sebkezelés, a vénaszúrás, az újraélesztés lépéseivel. Demonstrációs eszközökön, bábukon próbálhatták ki rátermettségüket. Bepillantást nyertek a csecsemő- és  gyermekápolás, a felnőttápolás  folyamataiba. Dietetikussal, higiénikussal beszélgethettek az egészséges életmódról, a higiéniáról. A nap zárásaként a Rehabilitációs Osztály mindennapjaiba is betekintést nyertek.

Ezzel párhuzamosan a Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda munkatársai  Pozsgai Márta vezetésével alsó tagozatos diákjainknak tartott egészségnapot.  A rendezvény célja az egészséggel kapcsolatos ismeretek felszínre hozása, kiegészítése, az egészségtudatosság, valamint az egészséges életmód elősegítése volt. A program egy időben több helyszínen, több évfolyam számára zajlott.Az első és második osztályosok  osztályonként dietetikus vezetésével ismerkedhettek az egészséges táplálkozással, az okos tányérral, és játékos ételkóstoló során új ízeket fedezhettek fel. Diplomás ápoló segítségével egy másik helyszínen az elsősegélynyújtás alapjaival foglalkoztak, mint például az egyszerűbb sérülések kezelésének módszerei. Az újraélesztés és a stabil oldalfekvés technikáját játékos keretek között, egy plüss tigris segítségével demonstrálta az előadó.  

A harmadik és negyedik osztályosok osztályonként "EGÉSZ-séged” életmód foglalkozáson vehettek részt mentálhigiénikus vezetésével. Ennek keretein belül szó volt az egészséges életmódról, az egészséges táplálkozás főbb elemeiről, illetve a fizikai aktivitás feszültségoldó, élénkítő hatásáról. A lelki egészség fontossága is előtérbe került. Ezzel kapcsolatban elmondhatták a résztvevők, mikor érzik jól és mikor rosszul magukat, interaktív módon feldolgozták mit lehet tenni annak érdekében, hogy megőrizzék egészségüket. 

A program során a testmozgásra is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők.

 

Hasznos, érdekes bemutatókon vehettek részt diákjaink, élményekkel, hasznosítható tudással térhettek haza.

 

 Szelecz László

    igazgató

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon